lördag 12 december 2009

dodit





Gjorde knäck igår. Här kokar den med sin termometer, som jag måste säga är ett måste. Annars kan den ju bli hur som helst. Den här knäcksmeten togs iaf av plattan vid 120 grader. Då blir den ljus och fin och inte för hård.



Här har jag hällt över smeten i en tillbringare med pip. Det är väldigt bökigt att försöka hälla knäck från kastullen eller att hålla på med två småskedar, men på detta sätt går det smidigt. Om man inte tappar tillbringaren på knäckarna, som jag gjorde. Men det blev ingen stor skada av det. Tillbringaren blev lite varm, så om man har en som inte leder värme kan man ju ta den.




Mina små pannacottor som står och stelnar. Gjorda på gelésocker multi, grädde och vaniljsocker. They are adorable!

2 kommentarer:

  1. Jag brukar hälla upp knäcksmeten i en porslinstillbringare (halvliters), då kan den också mikras snabbt om den hinner hårda när man häller.

    Termometer - ett måste!

    SvaraRadera
  2. Gott! Ser helt fantastiskt ut.

    SvaraRadera

Bloggintresserade