tisdag 29 mars 2011

veggmat

Jag vet inte hur det är i andra städer, men jag antar att en vegetarian som vill gå på restaurang där som här oftast får nöja sig med någon variant av wokade grönsaker, quornfiléer eller någon burgare från Icas frysdisk. Det tycker jag är oerhört respektlöst, det är inte ok att en vegetarian ska behöva betala ganska mycket pengar för något som man kan tillaga själv hemma för ingenting. En riktig kock ska väl vara kapabel att tänka längre än till köttdisken, menar jag.

Därför blev jag oerhört glad när jag kollade upp Gävlerestaurangernas menyutbud och på ett ställe hittade den här fina lilla veggmenyn:


Helt enkelt vegetariskt

Haloumiburgare med klyftpotatis och BBQ-crème 121:-

Pestorisotto med falafel och basilikacrème 125:-

Bönbiffar med honungsrostade rotsaker och vit tryffelcrème 139:-


Liksom riktiga, uttänkta maträtter! Jag är glad för veggosarna i gängets skull. Ser fram emot fredag. (Själv ska jag nog äta Black Angus Entrecôte med samma tillbehör som bönbiffarna ovan. De har goda kötträtter också. :))

Helt enkelt vegetariskt






4 kommentarer:

  1. Helt enkelt är det bästa! Ta kaninen!!!

    SvaraRadera
  2. Och vi vegosar är glada att du hittade den! :)

    SvaraRadera
  3. Malin: Fast kaninen var väl deras "köket bestämmer" som ändras hela tiden? Jag fick entrecote när jag tog det en gång.

    SvaraRadera
  4. JO, men fråga om de har kanin!!!

    SvaraRadera

Bloggintresserade